Riool ontstoppen Gouda

Een rioolontstopping in Gouda doen wij graag voor u!

Een riool ontstoppen in Gouda en omgeving laat je doen door Ontstoppingsdienst Gouda. Waarom? Het is belangrijk dat er geen beschadiging tijdens de ingreep optreedt. Wie met een ontstoppingsveer of met chemische middelen aan de slag gaat, loopt dit risico. Laat het riool liever op een veilige en verantwoorde manier ontstoppen door onze rioolvakman. Hij heeft altijd het juiste gereedschap bij zich!

Inspectie voor rioolontstopping

Als onze expert ernstigere problemen vermoedt, dan kan hij een inspectie uitvoeren. Hij kan dan op drie manieren uw riool inspecteren:

 1. Inspectie met rioolcamera
 2. Inspectie met rookgenerator
 3. Visuele inspectie
Is er inderdaad sprake van een groot rioolprobleem? Onze specialist stelt dan een plan van aanpak op. Hierin staat welke werkzaamheden hij kan uitvoeren om het probleem op te lossen. Ook de bijbehorende kosten staan in het plan omschreven. Gaat u akkoord, dan zal de expert starten met de werkzaamheden. U moet dan denken aan de aanpak van:

 • Scheuren of breuken in de leidingen
 • Wortelgroei in leidingen
 • Verzakking van het riool

Riool ontstoppen in Gouda en omgeving: toch eerst zelf proberen?

Natuurlijk bent u ongeduldig: u heeft een drukke agenda en u wilt weer zo snel mogelijk gebruik maken van uw sanitair. Lichte verstoppingen kunt u misschien zelf oplossen als u de juiste middelen gebruikt. Onze experts raden u het volgende aan:

 1. Ontstop uw riool met een rubberen ontstopper. Plaats het rubber op de afvoer en beweeg de ontstopper op en neer om zuigkracht op te wekken. Pas er wel voor op dat de blokkade niet dieper in de riolering belandt!
 2. Ontstop uw riool met een oplossing van soda en heet water. U strooit eerst wat soda in de afvoer van uw toilet, wasbak, bad of douche. Hierna voegt u er ongeveer een liter heet water aan toe. Gebruik geen kokend water, anders kunt u de leidingen beschadigen.
 3. Heeft u een hogedrukreiniger? Stop de spuit dan zo diep mogelijk in de afvoer. Spuit hierna de afvoer kort door. Wees voorzichtig, want het water kan met volle kracht terugkomen. U zit niet te wachten op natte vloeren!

Kosten riool ontstoppen Gouda

Onze rioolvakmannen ontstoppen dagelijks rioleringen in Gouda. De meeste verstoppingen worden binnen een uur na aankomst van de specialist opgelost. In geval van ernstigere rioolproblemen kan het langer duren. Vooraf kunt u ons altijd bellen voor een prijsopgave, de vakman moet dan het volgende weten:

 • Hoe hardnekkig is de blokkade?
 • Hoe diep zit de blokkade?
 • Wat is de staat van het riool? Zijn er ook reparaties nodig?
 • Welk gereedschap moet gebruikt worden om de blokkade te verwijderen?
 • Hoeveel uren moeten voor de opdracht gerekend worden?

Riolering ontstoppen in Gouda of omgeving? Bel ons!

Een professionele aanpak voor een eerlijke prijs: dat is wat u kunt verwachten als u ons belt voor een rioolontstopping. Onze vakman ontstopt iedere dag rioleringen bij woningen en bedrijven in Gouda. Hij kent alle kneepjes van het vak en biedt zijn hulp altijd op een vriendelijke en betrokken manier aan. Ook in het weekend is hij beschikbaar!

Riool ontstoppen Gouda?

Wij staan 24/7 voor u klaar!